Rólunk

A TÓTH GEARBOX KFT. egy magánvállalkozásként indult még 1973-ban, amikor Tóth Mihály (jelenleg a cég tanácsadója) forgácsoló gépeivel, saját családi házának helyiségeiben elkezdett fém alkatrészeket esztergálni, marni az akkori termelő vállalatoknak és gépjármű alkatrész kereskedőknek. A gépparkját folyamatosan bővítette a gyártási igényeknek megfelelően fogazást tudó lefejtőmarókkal, kúpgyalu gépekkel, fogköszörű gépekkel. Az országban magánszemélyként elsőként vásárolt Klingelnberg típusú palloid fogazógépet, mellyel a differenciál hajtásokhoz gyárthatott csendesebb kúp – tányérkerék fogaskerék párokat. 

A 80-as évektől kezdve CNC esztergapadokat és Niles fogaskerék köszörű gépet tudott beszerezni. A belső bordázásokhoz üregelő gépeket és Fellows típusú metszőkerekes gépek kerültek üzembe helyezésre.

Az egyetemes marógépek mellé később CNC vezérlésű marógépek kezdtek el működni. A nagy méretű vasúti fogaskerekek gyártásához Höfler H1000 típusú fogköszörűgépet használt a cég. Az évtizedek során gyártott termékek több ezres listáját a 2000-es évtől kezdve a versenyautó sebességváltók egészítették ki. Az autóversenyzésben is számos kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményt elérő Tóth Mihály műszaki, gyártási és versenyzési tapasztalataival számos motorsport csapatnak készített jól kapcsolható és strapabíró sebességváltót. 

„Sofőr arcán széles a mosoly, ha Misi bácsi váltójával robog” 

A termék minősége a gondos tervezésen, a pontos hőkezelésen, a megfelelően kiválasztott alapanyagon és a gyártás évtizedes tapasztalatán múlik!
„Mert Mi megtehetjük!”